Dansende olifanten op het ijs

Godijn Publishing organiseerde een schrijfwedstrijd met als thema “Dansende olifanten op het ijs”. Mijn verhaal “Wie van de drie?” behaalde de derde plek. “Wie van de drie?” gaat over Dave die een levenslange gevangenisstraf uitzit op Mars. Hij krijgt de kans om vrij te komen als hij meedoet aan het spelprogramma “Wie van de drie?”. In dit programma verschijnen drie personen, die alle drie beweren mens te zijn. Maar slechts één van hen is het echt. moet een kandidaat raden wie van de drie mens is en welke twee robot. De inzet: Dave’s leven.

Maak het onmogelijke waar Het ijs kraakt vervaarlijk, de ijzers buigen door. Slurven verstrengelen, de maan knipoogt. Een toevallige voorbijganger wrijft in zijn ogen. Het is uitgesloten dat dit tafereel echt gebeurt. Toch kan het. In de vijfentwintig verhalen in deze bundel lukt het de auteurs het onmogelijke waar te maken. Het voltrekt zich onvervalst. Of verdraaien schrijvers de waarheid? Dansende olifanten op het ijs: waarachtig, het is werkelijk!

Onder andere verkrijgbaar als boek bij:

Elly Godijn heeft het voor elkaar gekregen om een 25-tal prachtige verhalen van bekende en onbekende auteurs te bundelen.

Het Droomkind van Jeroen van Berckum viel dan weer op door de vlotte stijl, zodat ik als een mes door warme boter door het verhaal heenlas.

Joost Uitdehaag, recensie op Hebban

Boekpresentatie “Dansende olifanten op het ijs”, 25 januari 2020, theater Klooster, Woerden

%d bloggers liken dit: